Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


joga:csakrak

< Jóga

Csakrák

Bevezetés

A testünk molekulákból állnak. A molekulákat nagy energiák tartják össze. Ugyanakkor atomokból állnak, amelyeket még nagyobb erők tartanak össze. A test így egy teljes energiafelhőnek tekinthető. Ebben az energiahalmazban az energia néhol összesűrűsödik, tölcsérszerű, centrifugális vagy centripetális mozgásba fog, így erőközpontok alakulnak ki. A testben hét ilyen hely is található ahol az erő valamilyen szabályos energiatölcsér mentén mozog. Ezen energiacentrumok neve csakra. Az egyes csakrák rendelkeznek nevekkel, bizonyos színeket és funkciókat is kapcsolunk hozzájuk. A csakrák hét szintje tulajdonképpen megfelel a gondolkodás egy-egy szintjének.

Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerinc alsó végén található. A csakrához tartozó szín a piros. Amikor létfenntartási ösztön uralja gondolatainkat, a legalsó csakra szintjén gondolkodunk.

Keresztcsonti csakra

A has és köldök közötti részen található. Ha a fajfenntartási ösztönök gondolatai vezérelnek, akkor a keresztcsonti részen gondolkodunk.

A nap csakrája

A köldök magasságában. Amikor az értelmi és hatalmi törekvéseinket éljük ki, akkor a ezen szinten gondolkodunk.

Szívcsakra

A szív magassága. A zöld szín kapcsolható hozzá.

Amikor szeretettel gondolunk valakire, valamire, a szívcsakra szintjén gondolkodunk.

Torokcsakra

A torok magasságában. A színe kék, a kommunikáció kapcsolódik hozzá.

Harmadik szemcsakra

A homlok közepén. Amikor intuitív képességeinket használjuk, akkor a szemcsakra szintjén gondolkodunk.

Koronacsakra

A fej tetején. Amikor szép dolgokat értékelünk, egyé válunk a szép dolgokkal, akkor a korona csakra szintjén gondolkodunk.

Irodalom

joga/csakrak.txt · Utolsó módosítás: 2019/08/14 12:50 szerkesztette: admin