Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposztát apróra vágom. Hozzáteszem a tojást. Aprítom mixerbottal vagy aprítóval.
Hozzáadom a hagymát, a kevés kakukkfűvet a keverékhez, végül a liszteket.
Kicsit megolajazom a sütőedényt. Egy evőkanálnyi keveréket a forró edényre teszek és szét lapítom. Teszek bele még 3 kanállal ha elfér. Barnára sütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is barnára sütöm.
Mártásnak: joghurt borssal, sóval, fokhagymával és kaporral ízesíthető.
Eredeti recept nem gluténmentesen: https://www.youtube.com/watch?v=1GXrvlysHwM
A tojást keményre főzzük, majd tojás szeletelővel hosszában és keresztbe vágjuk.
A póréhagymát apróra vágjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a köményt, a paprikát, a mustárt és a póréhagymát.
Beletesszük a juhtúrót a tojást, majd elkeverjük.
A lisztet, a cukrot, az útifűmaghéjat összekeverem sóval és az élesztővel. Hozzáteszem a ricottát, tejfölt, tojást, tejet és a tojást. Összegyúrom.
Olajjal átkenem, elteszem 30 percre.
A megkelt tésztát, kinyújtom négyszögre. Lekenem a vajkrém felével, a sajt harmadát reszelve ráteszem. Két oldalról középre hajtom a tésztát. Újból lekenem vajkrémmel és a sajt harmad részét reszelve.
Újra összehajtom, majd kinyújtom 1,5-2 cm vastagra. Csíkozom a tetejét, felvert tojással lekenem, a maradék reszelt sajtot rászórom.
Szaggatom. A pogácsákat sütőpapírra teszem tepsibe. 30 percig kelesztem. 180 fokos sütőben 15-20 percig kell sütni. Régi sütőben 30-35 perc.
A padlizsánt megmosom, levágom a végét, a héját meghagyom. Négyfelé vágom majd nagyobb lyukon lereszelem. Megsózom, elkeverem, félreteszem, hogy levet eresszen, egy szűrőben.
A hagymát apróra vágom, majd olíva olajon 2-3 percig sütöm. 1/2 paprikát apróra vágok, majd a hagymához adom, még néhány percig sütöm. Sóval borssal ízesítem. Keverés után még 15 percre félre teszem gyenge tűzön.
A padlizsánt kinyomkodom a szűrőn, majd egy másik edénybe teszem. Hozzáadom a 3 tojást az lisztet és az útifűmaghéjat. Sózom, borsozom ízlés szerint.
Lereszelem a sajtot.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat teszek, kikenem vele, majd a padlizsán felét beleteszem. A padlizsánra teszem a hagymás paprikát, majd megszórom reszelt sajttal. Egyenletesen telítem.
A sajtra teszem a maradék tojásos padlizsánt. Elegyengetem. Legyen mindenhol egyenletesen terítve. Letakarom és gyenge tűzön megsütöm az alját. Óvatosan egy fakanállal alánézhetek, ha szükséges.
Fordítás: Megolajozok egy lapostányért vékonyan, majd beleteszem a serpenyőbe. A tányért fogva megfordítom a serpenyőt. A tányérról visszacsúsztatom a a serpenyőbe a padlizsánt, majd a másik oldalát is megsütöm.