Tartalomjegyzék

< Egészség

Élelmiszerekről

Bevezetés

„Az emberek egy része, azt hiszi, hogy amit a szájába tesz az mind élelmiszer.”

Szénhidrátok

Szénhidrát a cukor, a gyümölcsökben található cukor, a gabonafélék is szénhidrátok. Szénhidrátok a zöldségek is, de lassan felszívódó szénhidrátok.

A szénhidrátok csoportosítása:

Amit általában csökkenteni kell a gyorsan felszívódó szénhidrátok.

Fehérjék

A fehérjék tulajdonképpen a húsok. De vannak növények is amelyek nagy mennyiségű fehérjét tartalmaznak.

Zsírok

Omage zsírsavak

Egészséges arány:

Omage-3-ból 1 részhez, négy rész Omega-6.

Feldolgozott "élelmiszer"

Az élelmiszert idézőjelbe tettem, mert ha feldolgozott azt általában nem lehet élelmiszernek nevezni.