Ez a dokumentum egy előző változata!
Hogyan főzzünk zsír nélkül? A májnak szükség van egy kevés zsírra, de nem sokra. Elsőként zsír nélküli ételek kerülnek ide fel, ami alapja lehet egy májtisztításnak.
Olyan levest szerettem volna főzni, amihez nem kell zsír. Nem találtam ilyet, de azt megtaláltam, hogyan kell például hagymát pirítani vízzel, zsír helyett.
A zöldségeket kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
A hagymára egy evőkanálnyi vizet öntök, majd kevergetés mellett pirítom. Ha elfő a víz, megint öntök bele picit. A hagyma pirítása így egy kicsit tovább tart.
A zellert, a sárgarépát és a fehérrépát ráteszem a hagymára, és pici vízzel azt is pirítom kicsit, sokszor kavargatva. Ne legyen túl sok víz, mert akkor nem pirul, de pici legyen alatta.
Felengedjük néhány liter vízzel. Ízesítem babérlevéllel, borssal, sóval és hozzáteszem a petrezselyem felét.
Ha félig puhult állapotban vannak a zöldségek, akkor hozzáadjuk a karalábét és a kelbimbót.
Ha minden zöldség megfőtt tálalhatunk.
Egyéb ötletek: Tehetünk bele zellerlevelet, karfiolt, brokkolit, zöldborsó.