Eszközök a webhelyen


játék:zsírozás

< Játék

Zsírozás

A zsírozásról

A zsírozást 2 vagy 3 ember játszhatja, magyar kártyával.

A játék menete

Minden játékos 4 lapot kap. A többi lap az asztalra kerül talonba. A cél a zsírok gyűjtése. A zsír az ász és a 10-es kártya. A 7-es mindent visz.

A következő játékos hív egy lapot. Az azt követő játékos üti egy azonos figurájú lappal. 8-t 8-al, 9-t, 9-el, alsót alsóval, filkót, filkóval lehet ütni, stb. A 7-es mindent üt. Az ütés nem kötelező. Aki ütött az kérhet lapot.

Ha ketten játszanak, és 40, 40 pontjuk van a játékosoknak, akkor plusz 1 pontot kap aki utolsóként ütött.

A sorrend nem számít, adu nincs.

Lehetséges többszöri ütés is. Ha valaki le tesz 10-t, a másik 10-el üti, az előző ember újra ütheti 10-el vagy 7-el. Ha már senki nem tud ütni, akkor van vége az ütéseknek.

Az győz a ki a legtöbb pontot szerezte ász és tízes ütésekkel.

Változatok

Négy ember is játszhatja, ekkor 2-2 ember együtt van és egymással szemben ülnek. Számoláskor a párok az ütéseiket összeadják. Két eset lehetséges, a párok beszélhetnek egymással vagy nem szólhatnak egymáshoz. Ha szólhatnak egymáshoz, akkor a következőket lehet: Üss, ne üss, zsírt (tízest vagy ászt játssz), ne zsírt.

Ez a weboldal sütiket használ statisztikai céllal. Ha használod a weboldalt, elfogadod, hogy a számítógépeden sütiket tárolunk.Több információ
játék/zsírozás.txt · Utolsó módosítás: 2017/10/02 20:17 (külső szerkesztés)