A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.
Előző változat mindkét oldalon Előző változat Következő változat | Előző változat | ||
recept:altalanos [2023/09/28 21:44] admin [Káposztasaláta] |
recept:altalanos [2024/05/22 09:33] (aktuális) admin [Mustár készítése] |
||
---|---|---|---|
Sor 801: | Sor 801: | ||
* 1 dl fehérbor | * 1 dl fehérbor | ||
* 2 dl ecet | * 2 dl ecet | ||
- | * 1 g örőlt fahéj | + | * 1 g őrölt fahéj |
- | * 0,5 g örőlt szegfűszeg | + | * 0,5 g őrölt szegfűszeg |
* 2,5 g só | * 2,5 g só | ||
* 2 dkg zúzott fokhagyma | * 2 dkg zúzott fokhagyma | ||
* kevés méz | * kevés méz | ||
- | * Esetleg: reszelt vöröshagyma, citromlé, chili, torma, fokhagyma, kakukkfű, koriander, őrölt petrezselyem, stb. | + | * Esetleg: reszelt vöröshagyma, citromlé, chili, torma, fokhagyma, kakukkfű, koriander, őrölt petrezselyem stb. |
=== Elkészítés === | === Elkészítés === | ||
Sor 822: | Sor 822: | ||
* 2 tojás sárgája | * 2 tojás sárgája | ||
- | * 1,5 dl. olivaolja (vagy napraforgó) | + | * 1,5 dl. olívaolaj (vagy napraforgó) |
* teáskanál mustár | * teáskanál mustár | ||
- | * csipet fehérbors | + | * csipet fehér bors |
* só | * só | ||
* két evőkanál citromlé | * két evőkanál citromlé | ||
Sor 833: | Sor 833: | ||
- | Összedolgozzuk a tojás sárgáját és a mustárt. Ezek után beledolgozzuk az olajat is. Ha kézzel csinálom az tojásosmustár kevergetése mellett, az olajat belecsepegtetem. Hozzáadjuk a sót, citromlevet, borsot és a mustárt, majd simára keverjük. | + | Összedolgozzuk a tojás sárgáját és a mustárt. Ezek után beledolgozzuk az olajat is. Ha kézzel csinálom a tojásos-mustár kevergetése mellett, az olajat belecsepegtetem. Hozzáadjuk a sót, citromlevet, borsot és a mustárt, majd simára keverjük. |
==== Ketchup készítés ==== | ==== Ketchup készítés ==== |