A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.
Előző változat mindkét oldalon Előző változat Következő változat | Előző változat Következő változat Következő változat mindkét oldalon | ||
recept:ketogen [2024/04/01 17:12] admin [Aranygaluska] |
recept:ketogen [2024/04/29 18:58] admin [Bambuszrostos kendermagos zsemle] |
||
---|---|---|---|
Sor 699: | Sor 699: | ||
30 percig (nálam 30 perc) sütjük. | 30 percig (nálam 30 perc) sütjük. | ||
+ | |||
+ | ==== Sajtos zsemle ==== | ||
+ | |||
+ | === Leírás === | ||
+ | |||
+ | Az eredeti zsemle receptet a KetoFocus nevű Youtub csatornán találtam. | ||
+ | |||
+ | Megkóstoltam és azt gondoltam, hogy ez inkább pogácsa. De végül zsemleként | ||
+ | fogyasztottam. Értem ez alatt, hogy megzsírozva, hagymával fogyasztottam. | ||
+ | |||
+ | === Hozzávalók === | ||
+ | |||
+ | * 234 g reszelt mozzarella sajt | ||
+ | * 84 g krémsajt | ||
+ | * 3 db tojás | ||
+ | * 255 g mandulaliszt | ||
+ | * 34 g bambuszrostliszt | ||
+ | * 1 tk szódabikarbóna | ||
+ | * 1 tk só | ||
+ | * 1/2 sütőpor, ami 3,5 g, vagy 2 tk | ||
+ | * 140 g joghurt 1/4 csésze) | ||
+ | |||
+ | === Elkészítés === | ||
+ | |||
+ | A sütőt melegítsük elő. | ||
+ | |||
+ | Készítsük el a tojást. A mozzarella sajtot és a krémsajtot külön tálba elkészítem. Melegíteni kell majd, ha ezt valaki mikroban teszi, akkor mikrozható edénybe tegyük. | ||
+ | |||
+ | A száraz hozzávalókat mérjük le, keverjük össze. Melegítsük fel sajtot, majd adjuk keverékhez, a tojással együtt. | ||
+ | |||
+ | Alaposan gyúrjuk át. | ||
+ | |||
+ | Kis golyókká formáljuk őket vizes kézzel, amiket sütőpapírra teszünk. | ||
+ | |||
Sor 953: | Sor 987: | ||
{{:recept:aranygaluska_02_kicsi.png?400|}} | {{:recept:aranygaluska_02_kicsi.png?400|}} | ||
+ | |||
+ | === Megjegyzés === | ||
+ | |||
+ | A képen látható aranygaluska 40 percig sült, legközelebb 30 percig sütöm. | ||
===== Köretek ===== | ===== Köretek ===== |