A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.
Előző változat mindkét oldalon Előző változat Következő változat | Előző változat Következő változat Következő változat mindkét oldalon | ||
recept:ketogen [2024/04/01 12:43] admin [Aranygaluska] |
recept:ketogen [2024/04/01 17:13] admin [Aranygaluska] |
||
---|---|---|---|
Sor 934: | Sor 934: | ||
* 1 dl tejszín | * 1 dl tejszín | ||
* 1 dl víz | * 1 dl víz | ||
- | * 2 ek xilit | + | * 3 ek xilit |
* 1 kk konjak liszt | * 1 kk konjak liszt | ||
Sor 942: | Sor 942: | ||
A sütőt előmelegítem. | A sütőt előmelegítem. | ||
- | A diót aprítóba teszem, aprítom. 1 ek xilitet teszek bele. Félreteszem. | + | A diót aprítóba teszem, aprítom. 1-2 ek xilitet teszek bele. Félreteszem. |
- | Összekeverem a többi hozzávalót. Kézzel jól átgyúrom. Vizes kézzel kis golyókat készítek, amit meghempergetek a dióban. A sütőbe teszem egy papírra. Sütőbe tesszük. | + | Összekeverem a többi hozzávalót. Kézzel jól átgyúrom. Vizes kézzel kis golyókat készítek, amit meghempergetek a dióban. A sütőbe teszem egy papírra. Sütőbe tesszük. 30 percig sütjük. |
- | Elkészítjük az öntetet. Az öntetet aprítóba tesszük és jól elkeverjük, amíg sűrű lesz. | + | Elkészítjük az öntetet. Az öntetet aprítóba (vagy más keverőbe) tesszük és jól elkeverjük, amíg sűrű lesz (1-2 perc). |
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | {{:recept:aranygaluska_01_kicsi.png?400|}} | ||
+ | |||
+ | {{:recept:aranygaluska_02_kicsi.png?400|}} | ||
+ | |||
+ | === Megjegyzés === | ||
+ | |||
+ | A képen látható aranygaluska 40 percig sült, legközelebb 30 percig sütöm. | ||
===== Köretek ===== | ===== Köretek ===== |